Houtmankade 9

€ 635.000

Overzicht

Prijs
€ 635.000
Year built
1937
Type
Eengezinswoning
Verkocht
Nee
Koop of huur
Koop
Aanbod
Koop
Locatie
Haarlem

Beschrijving

In het kindvriendelijke en gewilde Houtvaartkwartier staat deze charmante, karakteristieke en prachtig gesitueerde 30-er jaren (1938) ruime tussenwoning (137 m2) met achtertuin op het zuiden en achterom. Aan de voorzijde heeft u uitzicht op de fraaie Brouwersvaart (open vaarwater).

Deze degelijk gebouwde en goed onderhouden ruime 30er jaren woning kenmerkt zich onder andere door de ruime woonkamer en suite, een goede maatvoering van de slaapkamers en vele authentieke details. De achtertuin is 13 meter diep, wat een eventuele uitbouw mogelijk maakt.

Ligging in een groene omgeving in een rustige autoluwe straat met vrij uitzicht aan zowel voor- als achterzijde. De wijk is rustig en kindvriendelijk; diverse basisscholen, de sfeervolle Haarlemse binnenstad, NS station, bos, strand en de duinen liggen allemaal op korte fietsafstand. Zeer goede ligging ten opzichte van scholen, diverse supermarkten, sportaccommodaties (o.a. Zwembad De Houtvaart!) en uitvalswegen naar Amsterdam, Den Haag en Schiphol.

Indeling:

Parterre: Vestibule met meter opstelling en garderobe ruimte, prachtige dubbele vestibuledeuren met glas in lood. Gang met trapkast en toilet met fonteintje. Keuken met afzuigkap en originele servieskast en een deur naar de tuin. Woonkamer en-suite met charmant zijraam aan voorzijde, originele glas in lood vensters, twee originele natuurstenen schouwen, vaste kasten en openslaande deuren naar de tuin (13 meter diep) op het zuiden.

1e etage: Overloop, twee voorslaapkamers, beiden met een vaste kast. Er is een ruime slaapkamer aan de achterzijde met een vaste kast en openslaande deuren naar het balkon. Tussen de voor- en achter slaapkamers is de (inpandige) badkamer gesitueerd. De badkamer is voorzien van een ligbad met douche,  een wastafel en een tweede toilet.

2e etage: Overloop, slaapkamer achter met ruime inloopkast en een wastafel, te creëren slaapkamer aan voorzijde met een kast en een wastafel. Door eenvoudig de indeling te herschikken is een extra slaapkamer cq badkamer hier mogelijk. Grote zolderruimte met hoge nok, evt. een mogelijkheid voor een extra slaapkamer.

Algemeen:
Prachtig geconserveerde maar niet gemoderniseerde woning.
Unieke ligging.
De woning verdient een renovatie.
Transport bij boedelnotaris.
In overleg leeg te aanvaarden.

Floor Plans

Locatie

Soortgelijke objecten

Eengezinswoning
€ 795.000
Eengezinswoning
€ 855.000
Eengezinswoning
€ 2.195.000