Appartementencomplex Spaarneborgh Heemstede

Van oudsher is Van Wonderen Makelaardij dé makelaar voor Heemstede en omstreken. Wij weten wat er speelt. Zo kennen wij, als specialist van Spaarneborgh, dit prachtige appartementengebouw in Heemstede als geen ander. Alle voordelen zijn ons bekend zoals de unieke ligging, de mooie terrassen, het prachtige uitzicht, de staat van onderhoud…

Het gebouwen complex, in de volksmond wel ‘De Apenrots’ genoemd, heeft voor ons geen geheimen meer. Daarnaast zij wij een goede bekende van vele bewoners. Wonen in Spaarneborgh is zeer gewild.

Omdat wij regelmatig vragen krijgen over beschikbaarheid van appartementen hebben wij deze site geopend. U vindt hier informatie over het gebouw zoals plattegronden, veel foto’s en natuurlijk, indien beschikbaar, een overzicht van aangeboden appartementen.

Indien u nader geïnformeerd wilt worden over de aan- of verkoop van een appartement kunt u dit kenbaar maken op ons contactformulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vanzelfsprekend kunt u ook gewoon een bezoek brengen aan ons kantoor aan de Jan van Goyenstraat. Loopt u gerust eens binnen. Wij geven u alle informatie die u wenst, in combinatie met een kopje heerlijk verse Italiaanse koffie.

Samen op zoek naar uw droomwoning

Bent u op zoek naar uw droomwoning? Door ons grote netwerk vergroot u uw kansen op de huidige woningmarkt aanzienlijk.

Plan vandaag nog een vrijblijvend gesprek en wij vertellen u graag meer over onze aanpak. Uiteraard zijn wij benieuwd naar uw woonwensen en gaan we zo spoedig mogelijk voor u aan de slag!

Ja, ik wil graag meer informatie

Recent aanbod

Verkocht onder voorbehoud
2102 ZC Heemstede

Bartoklaan 37

€ 440.000,- k.k.
Verkocht
2102 ZB Heemstede

Bartoklaan 21

€ 449.000,- k.k.
Verkocht
2102 ZL Heemstede

Offenbachlaan 21

€ 479.000,- k.k.
Verkocht
2102 ZM Heemstede

Offenbachlaan 47

€ 589.000,- k.k.
Verkocht
2102 ZJ Heemstede

Ravellaan 19

€ 395.000,- k.k.

De historie van Spaarneborgh

Het eind jaren ’70 gerealiseerde project “Spaarneborgh” omvat 213 terraswoningen: 49 twee-kamerwoningen, 130 drie-kamerwoningen en 34 vier-kamerwoningen.

“De wijze waarop de diverse bouwdelen zijn geschakeld, de wisselende bouwhoogte en het ten opzichte van elkaar verspringen van de gevels, verlenen aan het project een grote plasticiteit. De gemeente Heemstede en de opdrachtgeefster hebben de architect een zeer grote mate van vrijheid gelaten en daarvan heeft hij zeer goed gebruik gemaakt.

Het stedebouwkundig plan van de gemeente schreef voor dat hier als afsluiting hoogbouw diende te komen maar dan uiteraard wel van een bijzondere kwaliteit.

De opdrachtgeefster stelde als eis dat het woningen van royale afmetingen moesten worden, aangezien de bewoners vooral zouden komen uit de grote tot zeer grote villa’s in Heemstede, Aerdenhout en omgeving. Zij zouden hier hun meubilair moeten kunnen plaatsen.

Cees Koster ontwierp in feite meer dan een grillig gevormde woonheuvel. Hij concipieerde een afgeronde leefgemeenschap, compleet met eigen jachthaven aan het Heemsteeds Kanaal nabij de plaats waar dit uitloopt in het Spaarne, voorts met drie parkeerdekken en ruime openbare parkeergelegenheid.

Aan het comfort is vanzelfsprekend veel aandacht besteed. In de onderste vier bouwlagen liggen steeds 3 woningen aan één lift, op de hogere lagen zijn dat telkens 2 woningen. Een rechtstreeks gevolg van het feit dat de keuze op het terrastype viel is dat de woningen met elke verdieping één meter minder diep worden. Daarom zijn de appartementen van begane grond tot en met vierde verdieping gesitueerd in de diepte; daarboven liggen de woningen in de breedte. Elke woning heeft een royaal woonterras, 4,5 m breed en 3 m diep.

Voor de verfraaiing van het exterieur zijn aan de terraszijde van de woningen geprefabriceerde bloembakken opgenomen in het ontwerp. Er is in alle opzichten aan gedacht de privacy van de bewoners te verzekeren.”

De ligging van het appartementencomplex

Het complex “Spaarneborgh” is fraai gelegen aan het Spaarne, met een idyllisch uitzicht over het water, de weilanden richting Haarlem en het voormalige seminarie Hageveld.

Het appartementencomplex omsluit bovendien aan de Spaarnezijde de pittoreske Spaarneborghhaven. Het complex is verdeeld over de Offenbachlaan, de Ravellaan en de Bartoklaan in Heemstede, nabij de Schouwbroekerbrug naar Haarlem (op de luchtfoto ziet u de brug bovenaan helemaal rechts). Voor een overzicht van de drie straten kunt u klikken op de plattegrond links.

De entrees en trappenhuizen bevinden zich aan de recht opgetrokken achtergevels, zie de foto rechts. De woonkamers en terrassen zijn aan de schuin teruglopende voorgevelszijdes gebouwd (zie foto links). Hierdoor kan men vanuit alle woningen aan de voorkant van het prachtige uitzicht genieten.

Tussen de appartementen in is het complex ruimschoots van parkeerdekken en -plaatsen voorzien.